Skip to main content

Ingrediënten voor 4 personen:
1 stukje komkommer
1 bolletje mozzarella
4 tomaten
Olijfolie
Balsamico azijn
Provencaalse kruiden
Peper en zout
Bieslook

Bereidingswijze
Schil de tomaten heel dun. Van dit dunne schilletje kun je heel leuk een roosje rollen om als garnering te gebruiken (wel even oefenen!). Het velletje verwijderen kan ook door de tomaat in te kruisen en daarna in kokend water te leggen. Afspoelen met koud water. De komkommer niet schillen.
Snijd de tomaten en de komkommer in dunne plakjes en leg ze in een schaal. Strooi er een beetje zout en peper over, een scheutje olijfolie, balsamico azijn en wat provencaalse kruiden. Laat dit een half uurtje marineren.
Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes.
Neem nu de schaaltjes en leg om en om de tomaten mozzarella en komkommer in de schaaltjes. Giet nog wat marinade vocht op de tomaten en dek af met folie. Zet in de koelkast met hier bovenop een zwaar blikje en laat dit een uurtje staan.
Keer de schaaltjes om op een bordje en garneer af met b.v een takje bieslook. Ook lekker zonder de komkommer.